Ontspanningsmassage Voetreflexologie Hotstone massage
Shiatsu Lichaamsreflexologie Aromatherapie
Klankmassage Autismemassage

Hotstone massage

Momenteel is hotstone massage helemaal 'hot'! In divere sauna's, massagepraktijken en schoonheidssalons wordt hiervan gebruikt gemaakt.

Werking

Door de combinatie van de warmte van de stenen en beweging (thermodynamica) kan ik dieper in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage/behandeling effectiever. Een hotstone massage draagt daarom bij aan het zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften, stimuleert de organen en kan hiermee je lichaam meer in balans brengen. Tijdens de massage wordt tevens gebruik gemaakt van warme massageolie. Hotstone massage is een exclusieve behandeling!

De stenen welke gebruikt worden voor de hotstone massage zijn overwegend basalt stenen. Basalt is gestold lava met een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor houden de stenen de warmte lang vast. De stenen zijn onder invloed van zand- en watererosie door de eeuwen heen gepolijst. Veel toegepaste stenen vinden hun oorsprong in Hawai en Mexico.

Een hotstone massage is met name geschikt bij:
  • spanningen
  • stress (maar niet bij een burnout)
  • spierproblemen
  • gewrichtsproblemen zoals reuma of artritis (mits niet ontstoken)
  • spijsverteringsproblemen
  • slechte doorbloeding

Maar natuurlijk bovenal voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een hotstone massage.

Achtergrondinformatie

Sinds de mens op aarde is worden stenen al toegepast voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo dienden de stenen tevens ter verwarming van de slaapplaats bij koude nachten. Men legde ze eerst in het vuur, waarna ze onder een deken van huiden of bladeren geschoven werden.
Over de gehele wereld gebruikte men warme stenen voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen masseerden ermee in badhuizen vanwege de heilzame werking bij spierpijn en kwetsuren.
Ook in de Oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen.
Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en werd ermee gestreken over de meridianen. De Inca's, Indianen en vele andere culturen hadden elk hun eigen visie en toepassingen op het gebruik van de warme stenen. Bij deze culturen werden ze onder andere gebruikt voor diverse rituelen waarvan velen waren gewijd aan het ingaan van een nieuwe levensfase.