Ontspanningsmassage Voetreflexologie Hotstone massage
Shiatsu Lichaamsreflexologie Aromatherapie
Klankmassage Autismemassage

Shiatsu

Hierbij maak ik o.a. gebruik van duimdruk op de energiebanen c.q. meridianen in het lichaam. Deze energiebanen zijn vernoemd naar de organen, zoals bijvoorbeeld de blaasmeridiaan, maagmeridiaan, levermeridiaan, galblaasmeridiaan, etc. De drukpunten kunnen zeer gevoelig zijn; je kunt nog 1 dag last hebben van een soort spierpijn. In principe moet na een dag de pijn weg zijn en voel je je weer energiek, doordat de energie weer lekker stroomt in je lijf!

Achtergrondinformatie

Shiatsu is een van oorsprong Japanse geneeskunst die gebruik maakt van de kracht van de aanraking en van het uitoefenen van druk om je in contact te brengen met het zelfgenezend vermogen.
Shiatsu heeft zich ontwikkeld uit de traditionele oosterse massage en werkt evenals acupunctuur en andere oosterse therapieën op het energetisch stelsel van het lichaam. Men maakt gebruik van het netwerk van meridianen of energiebanen dat zowel met het functioneren van de inwendige organen als met onze emotionele, psychische en spirituele harmonie in verband staat.