Ontspanningsmassage Voetreflexologie Hotstone massage
Shiatsu Lichaamsreflexologie Aromatherapie
Klankmassage Autismemassage

Autisme massage/Heppie massage

De Heppie massage is een vorm van autisme massage en is geschikt voor kinderen (en volwassenen) met o.a. autisme, PDD-NOS, MCDD, Asperger, ADHD, het Syndroom van down en voor mensen met motorische en verstandelijke beperkingen.
De massage is ook geschikt voor nieuwetijdskinderen en kinderen die hoogsensitief zijn. Deze kinderen hebben vaak te maken met angst en onrust.
Doel van de Heppie massage is dat de kinderen onder andere kunnen kalmeren, lekkerder in hun vel komen te zitten en prikkels beter kunnen verdragen.

Heppie massage helpt kinderen met autisme en hun ouders, therapeuten en begeleiders op een ontspannen wijze deze wereld te beleven.

De technieken die ik tijdens de Heppie massage kan gebruiken zijn een massage over de kleding heen of op de huid, waarbij ik gebruik maak van diepe druk technieken, een massage op de huid (als het mogelijk is) en een massage van de handen en de voeten. Een aangename druk is kalmerend voor het zenuwstelsel en kalmeert de (over)gevoeligheid.

Als een kind niet met de handen wil worden aangeraakt, gebruik ik ook wel een warme massageknuffel met hierin een lavendelmengsel. Ook kan er gebruik gemaakt worden van aromatherapie. Hierbij maak ik een keuze uit drie soorten massageoliën: lekker slapen, zonnetje in je hart en voetjes op de grond. Edelsteentherapie kan ook toegepast worden, ik werk met: amethist, rode jaspis of rozenkwarts.

Na enkele behandelingen zal het kind aanraking gemakkelijker kunnen verdragen. Soms zal het kind zelf om een massage vragen door het flesje massageolie aan te geven of de handen van degene die de massage geeft op het lichaam leggen. Een kind kan na verloop van tijd aanhankelijker gedrag vertonen.

Voor informatie over de Heppie massage zie: http://www.heppiemassage.com/