Ontspanningsmassage Voetreflexologie Hotstone massage
Shiatsu Lichaamsreflexologie Aromatherapie
Klankmassage Autismemassage

Voetreflexologie

Op de voeten bevinden zich tal van drukpunten (reflexzones) die korresponderen met o.a. de wervelkolom, spieren, organen, zenuwen. Door deze punten te activeren wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd, zodat bepaalde blokkades worden opgeheven en er een ontspannend effect optreedt. Ik maak gebruik van een holistische behandeling; ik kan via de voetreflexologie lichaam en geest in harmonie brengen. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, menstruatieproblemen, fibromyalgie, stress, maag-darmklachten, oedeem, etc. Door voetreflexologie is het mogelijk de klachten c.q. pijn te verminderen of zelfs weg te nemen. Ook volwassenen en kinderen met autisme en ME ervaren positieve effecten.

Sommige mensen ervaren de volgende reacties tijdens een voetflexbehandeling:

  • diepe ontspanning
  • warm of koud worden
  • transpireren
  • emotioneel worden

Tijdens een voetreflexbehandeling maak ik regelmatig gebruik van etherische olie; deze werkt in op de huid en heeft tevens invloed op het zenuwstelsel. Een etherische olie kan dus je gemoedstoestand (positief) beïnvloeden.

Achtergrondinformatie

Voetreflexzonetherapie is 5000 jaar geleden ontstaan, uit oude geschriften uit China, India en later Griekenland en Egypte. De grote pionier van de zonetherapie is Dr. William Fitzgerald geweest. Rond 1900 hield hij zich voor het eerst bezig met orgaanbehandeling op afstand door middel van drukpunten op de voeten. Hij schreef het boek genaamd "Zone-Therapie". In 1930 werd structuur gebracht in de zonetherapie en een topografische voetenkaart ontworpen. Later heeft met name Eunice Ingham de hedendaagse zonetherapie nieuw leven ingeblazen. In 1938 schreef zij een boek: "Stories the feet can tell". Op oudere leeftijd heeft Eunice Ingham de zonetherapie overgedragen aan Hanne Marquardt; zij schreef een boek dat bij veel opleidingen als leidraad dient.